2 dl kald melk
200 gr romtemperert smør eller margarin
1 ss sukker
ca 6 dl hvetemel
Fyll:
75 gr romtemperert smør eller margarin
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Pensle med egg
Pynt:
1 dl melis
1 ss vann
1. Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melk og rør til gjæren er oppløst.
2. Skjær smør i små biter og tilsett sammen med mel og sukker. Arbeid det raskt sammen til en smidig deig.
3. Ha litt mel på bordet og kjevle deigen ut til en stor firkant, 40X40
4. Skjær den opp i mindre firkanter ca 8X8 cm. (eller gjør som jeg gjør, ta 2 og 2 ad gangen)
5. Rør sammen ingrediensene til fyllet og fordel på firkantene:
6. Samle de 4 hjørnene på hver firkant over fyllet:
8. La bollene heve, tildekket, i romtemperatur i ca 2 timer.
9. Pensle med sammenvispet egg.
10. Stekes midt i ovnen på 250 grader i 5-8 minutter.
11. La bollene avkjøle på rist. Ha på melisglasur og server.
****************************************************
8. La bollene heve, tildekket, i romtemperatur i ca 2 timer.
9. Pensle med sammenvispet egg.
10. Stekes midt i ovnen på 250 grader i 5-8 minutter.
11. La bollene avkjøle på rist. Ha på melisglasur og server.
****************************************************
Her er sommerfugl- kakeformen. Faktisk ganske enkel å få til. Første gangen datt selvekroppen litt fra hverandre. Jeg trodde ikke den ville løsne så fort fra formen, selv om formen er både non-stick og jeg smurte den godt. Så kaka kom litt fortere ut enn jeg trodde. Men nå har jeg lært det.
Kaken skal pyntes imorgen.
Samtidig som jeg skrev dette innlegget nå så forsvant en del av den ene vingen, på sommerfuglen. Nei, den falt ikke fra hverandre. Det er noen klåfingrede små brødre som skal få lov til å være på rommene sine nå.....sånn er det når jeg er så dum og lar den avkjøle seg på kjøkkenbordet......
Samtidig som jeg skrev dette innlegget nå så forsvant en del av den ene vingen, på sommerfuglen. Nei, den falt ikke fra hverandre. Det er noen klåfingrede små brødre som skal få lov til å være på rommene sine nå.....sånn er det når jeg er så dum og lar den avkjøle seg på kjøkkenbordet......
Mmm så deilig og takk for oppskrift:) Den sommerfuglkaka så lekker ut... så du har noen klåfingra småfolk der du og.. Samme her! Håper det ordner seg med kaka;) Klemmer:)
SvarSlettDe rimbobollene så godt ut. Kanskje jeg må prøve de en dag. Legger du ut bilde av sommerfugel kaka ferdig pyntet også?? Hadde vært gøy å se den helt ferdig.
SvarSlettKanskje jeg må låne formene til sommeren ;-)
Ha en fantastisk feiring i morgen. Så snakkes vi plutselig. Og god 17 mai også :-)
klem fra Tina
Uuummm, de bollepakkene så gode ut, MÅ prøves;o)
SvarSlettOg den sommerfuglkaken ble kjempefin ♥
Ha en flott lørdagskvled!
Klem Line
ønsker deg en fin 17-mai med masse fint bakst:)
SvarSlettklem Lillan:)
Så deilige de bollene så ut! Jeg skal inn på kjøkkenet nå for å sjekke om vi har det vi trenger til å sette igang med bakingen av disse herlige søte bollene! Takk for oppskrift!
SvarSlettHa en fin 17mai feiring i morgen!
ha en fin feiring i morgen!!
SvarSlettstor klem