torsdag, mars 18, 2010

Kort

Noen kort jeg har laget den siste måneden: Inatt fikk to stk barn omgangssyken hos oss. Og det skapte MYE vask, det ble jo et par skift med sengetøy for de begge, og håndkler osv....kjipt.


Men mens jeg vasket opp griseriet fra han ene som klarte å sprute langt og lenger enn langt, så tenkte jeg på de stakkars damene i gamledager. Kanskje de ikke hadde hamstret noe særlig med vann innendørs og hvis det var vinter så måtte de ned til bekken, bore i isen, eller til en brønn for å hente mer vann midt på svarte natten.
Og hva gjorde de før vaskemaskinen? Jeg har vasket 7 maskiner idag, med spy sengetøy, pledd og håndkler og pysjer. Hva gjorde de stakkars damene da? Dro ned midt på natten for å vaske og få stanken ut av huset, mens de andre sov? For så å begynne rett på frokost til hele klanen før mannfolka skulle ut å jakte etter mat?
Fyttikatta, det var harde tider det tenker jeg.


Jeg slang det på vaskerommet og lastet inn den første maskinen, og luftet skikkelig. Mens jeg holdt øye med han som hadde kastet opp sist for å sjekke om det kom en runde til, satt jeg i sengen og jobbet på pc'en.
Tidene har forandret seg og jeg må si jeg er glad for det. Vil heller jobbe på pc'en i en varm seng enn å fly ute midt på natta for å vaske. Kunne tom chatte med et par kollegaer som jobbet på den andre siden av kloden.
Tidene har forandret seg og jeg er glad for det.

2 kommentarer:

 1. Så søte kort! Og hyggelig blogg. Vi sees! :)

  SvarSlett
 2. Blæh så kjedelig med syke barn. Men utrolig godt at vi lever i den tiden vi gjør med maskineriet i orden ja...
  Masse god bedring til gutta (håper ikke dere andre blir smittet - spesielt ikke til lørdag.. ;) )
  Skal ta bilde fra andre siden av huset når jeg får et strøk til med maling på balkongen tror jeg... he he

  Ha en flott kveld.
  Klem

  SvarSlett