onsdag, juli 08, 2009

Rosebed

For 8 år siden slettet mannen i huset det overgrodde gamle rasket og lagde et staudebed med god hjelp fra svigermor til å plukke ut planter og blomster. Staudebedet var fint de 2 første årene, og greit nok de neste 3 årene. Men de 3 siste årene med småbarn, husbygging og full jobb så luket jeg ikke like mye i bedet.Det ble overgrodd og spesielt en plante spredte seg i bedet og drepte de fine blomstene jeg hadde plantet.

Så ifjor slettet vi bedet og har vurdert lenge og vel hva vi skulle ha her.

Jeg elsker roser, og de vi plantet foran huset overlevde husbyggingen. De har ligget under stabler med matrialer og fått matrialer i hodet etter kapping av matrialer, og uten stell så synes jeg vi skulle prøve.

Så da begynte vi å grave opp bedet og bære stein. (Steinen tok vi fra plenen foran huset. Der har vi nettopp fått gravd opp for å lage støtte murer. Endelig tid til å gjøre uteområdene fine.
Nok av prosjekter med andre ord. )


Gravd opp, lagt duk, nytt jord og noen rose busker.Den hvite skal være bunndekkende.


De røde klasebuskene var på tilbud så vi prøver det. De er norges mest kjøpte roser leste jeg i ettertid.
Fylt på mer jord og slengt på kakaoflis.


Litt lavendel må man ha

2 kommentarer:

  1. Å, så nydelig! Dette likte jeg jo veldig godt :) Trengte litt ny inspirasjon til hagen hjemme også, alltids noe å gjøre hehe...

    SvarSlett
  2. Så flinke dere er! Artig at du hadde flere bilder nedover med progresjonen - merket at jeg ble mer og mer spent! Følger deg videre jeg :)

    SvarSlett