torsdag, juni 13, 2013

Vil ikke ha regn nå...

....for nå har endelig jordbærene begynt å springe frem. de trengte virkelig den varmen vi har hatt i det siste!

Vi har tre sånne kasser bak plattingen vår, så vi kan sitte og se på at det gror (skulle ønske vi hadde tid til det, hehe  :-)
Nærmest i bildet, er det jordbær, i den midterste kassen er det sådd gressløk, (noe gressløk fra ifjor overlevde til og med!), erter og reddik'er, nam! Men de er bare spirer fortsatt Og den borterste kassen er det blåbær og bjørnebær. Bjørnebær busken må vi flytte, vet bare ikke helt eksakt hvor enda, så da ser jeg først om vi får bær, og så flytter vi den til høsten tenker jeg.I kassen med jordbærplantene er det litt forskjellige planter. De med rosa blomster til høyre, er fra svigermor sine planter ifjor. De skulle egentlig være én sesongs, men hun har hatt de et par år, og vi fikk avleggere ifjor.

 De til venstre med hvite blomster er faktisk en sekspakning fra plantasjen. Handymannen kjøpte de tidlig i våres og jeg plantet de antalig litt vel tidlig ut- men de gir fra seg søte gode røde bær nåOg peonplanten min som jeg har fått fra min farmor's gamle hage har aldri vært så stor før hos oss og med over 20 knopper på!!! Tidligere år har det kun vært 3-4 knopper på. 


Så jeg vil ha masse sol, så pionene springer ut i full blomst. Husker hvordan den busken så ut der den bodde tidligere nemlig :-)

Forresten, en liten notis om båndene vi har rundt kassene. Det er musebånd og de har faktisk forhindret de ekle sneglene i å kravle opp i kassene. Har ikke sett spor av de der i det hele tatt.
Ifjor hadde vi en del snegler rundt den delen av hagen, iår er det færre heldigvis. Men jeg tror de båndene hindrer tilgangen. Bare et lite tips.


1 kommentar:

  1. Så gøy nå når alt begynner å spire og gro! Fine bilder! Ha en god sommerdag! KLEM

    SvarSlett