torsdag, oktober 28, 2010

Halloween sikkerhet

Det er lurt å tenke sikkerhet rundt halloween-
 
  Det er vanlig med tente lys og lykter på halloween. Så det er lurt å velge flammesikre kostymer, masker og parykker. Desverre må jeg si at de fleste kostymer man kjøper er absolut ikke flammesikre. det står tom på merkelappen: keep away from flames......sukk, ikke lett å være opptatt av sikkerhet når produsenter tenker kun billig fremfor sikkerhet......
(Unngå kostymer med for eksempel lange, flagrende armer)

 
 
 

Bruk sminke fremfor maske!
Velg giftfri da.....

(Dersom barnet ditt absolutt skal ha en maske, et skjerf eller en hatt på seg, så kontroller at den sitter godt, at barnet kan puste gjennom masken og at hullene foran øynene er så store at barnet kan se ordentlig. Med tanke på trafikksikkerhet er det aller best med sminke, for masker begrenser synsfeltet )

Tenk på kostymelengden

Velg heller en kortere drakt enn en lang, og passende sko. Da unngår man å snuble i klærne, eller skoene sine.

Reflekser
Dekorer kostymene med refleksklistremerker eller fest på en vanlig refleks, eller et refleksbånd rundt armen. På den måten synes barnet godt i mørket.

La barnet ha en lommelykt når det går for å samle inn godteri på Halloween. Da er det godt synlig i trafikken. Og ser bedre der det er mørkt.

Lær barnet ditt at det aldri skal gå inn i leiligheter, eller hus, men vente utenfor ytterdøren. 


Noen barn kan synes Halloween er skummelt. Vis dem at alt er på liksom ved å be spøkelser og andre uhyrer ta av seg masken et lite sekund. Det kan også hjelpe å la barnet prøve kostymet sitt noen ganger før selve dagen.

Trick or Treat
Og til dere som skal gå trick or treating, dere leser sikkert ikke bloggen min- men jeg skriver det likevel- hvis huset har slått av utelyset så vil de ikke ha besøk. Det er da IKKE vanlig å grise til huset for det. Dette er bare på filmer.

Tenk litt på at hvis dere faktisk griser til eller ødelegger rundt hjemmene til folk -bidrar dette kun til at folk misliker Halloween enda mer. Og det vil vi vel ikke?

Vi vil ha en trygg og hyggelig Halloween helg uten griserei og ødeleggelser!

p.s det er også vanlig å gå trick or treating på selve Halloween kvelden som er på den den faktiske datoen: 31 Oktober, som iår faller på søndag :-)


2 kommentarer:

 1. hei.
  så nyttig et innlegg dette er, ja sikkerhet er viktig, dumt at det er lov å selge kostymer som lett tar fyr, masse flotte tips du kommer med,
  å nydelige bilder,
  ønsker deg en flott dag vidre,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Flott innlegg!
  Veldig viktig alt det du påpeker her...
  Selv syns jeg Halloween er litt dumt!
  Vanskelig og se alle barna i mørket når man kjører er det og, spesielt hvis det regner i tillegg!
  Og en venninne av min datter begynte og brenne ifjor, de var på Halloweenparty hos en venninne og hadde på seg slike heksekostymer kjøpt på Nille, hun lente seg over et lys for og hente godis og det sa svisj, så var hele armne i brann!!! Det gikk heldigvis bra, men jammen meg bra det var i nærheten av voksne!

  Men, det går an og gjøre det til en koselig dag da:)

  Ha en fin torsdag!

  Klem Line

  SvarSlett