onsdag, september 30, 2009

Høst stemning og Halloween

Som jeg har sagt før, jeg elsker høsten! Med de klare flotte fargene på trær og blomster.

Med den skarpe luften, og været som plutselig overrasker med kjempe varm luft og deilig sol.Jeg liker å pynte med gresskar, liker den fine oransje fargen.


Og siden jeg er så barnslig så gleder jeg meg til halloween:-). Jeg elsker å kle meg ut, og jeg liker spooky ting, haha. Og rett etter Halloween er ferdig så kan man begynne å glede seg til jul.

Det hadde vært litt gøy å høre hva andre i blogglandia mener om Halloween. Det er jo mange i Norge som ikke liker at vi har adoptert skikken fra USA (selv om Halloween ikke stammer fra USA opprinnelig).
Jeg kan jo forstå det, for det er jo greit å ha noen "kjøre-regler"-som feks at hvis utelysene er slått av så ikke gå trick-or treating til det huset.
Det er jo mange av den eldre garden i dette landet som ikke aner hva Halloween er. Så det er forståelig at mange ikke liker at utkledde personer kommer og ringer på i tide og utide og tigger godteri.
Men jeg har lys i min 'jack o lantern' som er synlig fra gata, så jeg håper på besøk den dagen. Som er 31 Oktober om noen lurte.

Legg gjerne igjen en kommentar på hvorfor du liker og ikke liker Halloween :-)


8 kommentarer:

 1. Jeg har blitt mer og mer glad i Halloween, og nå har vi Halloween fest hvert år! (sammen med bursdagen til eldstemann).

  Synes den regelen om å slå av utelysene var veldig smart! Generelt sett foretrekker jeg vel at ungene våre ikke går en slik runde, fordi jeg vet at det er små mange som er i mot det. Men alle som kommer hit er selvsagt hjertelig velkomne! ;-)

  (Vi gikk julebokk da jeg var liten, og det var noen som var negative til det også - uten at vi ungene brydde oss om det...)

  SvarSlett
 2. Er ikke egentlig for, for vi har liksom julebukktradisjonen, men skaujager ikke barn om de kommer hit;O)))
  Kommer nok ikke til å oppmuntre barna mine til det, men heller ikke nekte de.
  Klem
  Linda;o)

  SvarSlett
 3. gleder meg til halloween og fest hos deg jeg :)

  Klem

  SvarSlett
 4. Jeg gleder meg også til Halloween fest, slev om jeg er i mot selve konseptet... det legger jo opp til at barn skal gjøre pøbelstreker og det er jo noen som ikke vet hvor grensa går. Julbukk er jo bare så søtt da :-)
  Kommer ikke til å oppførdre til at barna skal ut på Halloween... minsten skal ikke!! og håper at vi klare å la vær å sende ut Malin også....

  -tina-

  SvarSlett
 5. Jeg gleder meg til Halloween fest jeg også. Og jeg er heller ikke så keen på at ungene skal ut og trick or treat. (som liten var det utkledning jeg likte best, ikke å fly rundt i nabolaget og gå på dørene til folk)
  Jeanette:-)

  SvarSlett
 6. Nydelig høstguppe du hadde der - er det en hengeselje? Flott i kombinasjon med lyng og gresskar, syntes jeg! Klem fra Gro

  SvarSlett
 7. For et nydelig blomsterarrangement!!

  Halloween er lillejul hjemme hos oss, må vite! ;o)) Høsten er lang og mørk, og ungene trenger en "lillejul" å glede seg til, så blir det ikke så skrekkelig lenge til jul! Vi lager stoooor fest med mange små gjester ute i vinterpaviljongen, pynter ute og inne med nips med Halloweenstemning, og avslutter med spøkelsesdisco på lekerommet! :DD Ungene har ikke gått på dørene hittil, synes de har vært for små (mange unger på besøk, stort ansvar!). De får masse godteri her hos oss, og så går de av "låne"ungene som måtte ønske det på dørene sammen med sine foreldre etterpå heller ;) Kjempekoselig med Halloween for både store og små!

  Ha en riktig fin uke!

  Klem, Ann,
  Interiørbloggen Glassveranda.

  SvarSlett
 8. Hei
  Så fint å pynte med gresskar.
  Jeg vokste opp i USA og gikk Trick or Treat hver eneste Halloween i oppveksten.
  Syntes du har en fin blogg og legger meg til som følger. Du må gjerne følge min blogg også hvis du vil.

  SvarSlett