mandag, oktober 31, 2011

Happy halloween everyone!


Om du skal ha halloween fest, eller gå trick or treating er det lurt å vite om litt sikkerhet:


Det er vanlig med tente lys og lykter på halloween. Så det er lurt å velge flammesikre kostymer, masker og parykker. Desverre må jeg si at de fleste kostymer man kjøper er absolut ikke flammesikre. det står tom på merkelappen: keep away from flames......sukk, ikke lett å være opptatt av sikkerhet når produsenter tenker kun billig fremfor sikkerhet......


(lange, flagrende armer er lurt å prøve å unngå) Bruk sminke fremfor maske!


(Dersom barnet ditt absolutt skal ha en maske, et skjerf eller en hatt på seg, så kontroller at den sitter godt, at barnet kan puste gjennom masken og at hullene foran øynene er så store at barnet kan se ordentlig. Med tanke på trafikksikkerhet er det aller best med sminke, for masker begrenser synsfeltet )

Min sønn ville absolutt ha maske iår, så da har vi tatt ut stoffet masken opprinnelig hadde i øynene så vips, ble det mye lettere for han å se igjennom.Tenk på kostymelengden


Velg heller en kortere drakt enn en lang, og passende sko. Da unngår man å snuble i klærne, eller skoene sine.

Dekorer kostymene med refleksklistremerker eller fest på en vanlig refleks, eller et refleksbånd rundt armen. På den måten synes barnet godt i mørket.

La barnet ha en lommelykt når det går for å samle inn godteri på Halloween. Da er det godt synlig i trafikken. Og ser bedre der det er mørkt.


Lær barnet ditt at det aldri skal gå inn i leiligheter, eller hus, men vente utenfor ytterdøren.
Noen barn kan synes Halloween er skummelt. Vis dem at alt er på liksom ved å be spøkelser og andre uhyrer ta av seg masken et lite sekund. Det kan også hjelpe å la barnet prøve kostymet sitt noen ganger før selve dagen.

Trick or Treat

Og til dere som skal gå trick or treating, dere leser sikkert ikke bloggen min- men jeg skriver det likevel- hvis huset har slått av utelyset så vil de ikke ha besøk. Det er da IKKE vanlig å grise til huset for det. Dette er bare på filmer.Tenk litt på at hvis dere faktisk griser til eller ødelegger rundt hjemmene til folk -bidrar dette kun til at folk misliker Halloween enda mer. Og det vil vi vel ikke?Vi vil ha en trygg og hyggelig Halloween helg uten griserei og ødeleggelser!

p.s det er også vanlig å gå trick or treating på selve Halloween kvelden som er idag 31 Oktober


Og til de av dere som skal være hjemme, uten tente lys/lykter, jeg håper dere får en fin kveld uten altfor mye mas av de som ikke kan reglene!


Happy Halloween!

2 kommentarer:

 1. Hei :)
  Lure tips å ta til seg det.
  Tittet nedover på siden din og så mye kule halloween decorasjoner du har funnet, ble veeeldig inspiret.

  God halloween.
  Klem fra Linn

  SvarSlett
 2. Bra tips..ikke alle som tenker sikkerhet.:-))

  og herlige bilder..:)

  SvarSlett